Причините са неконвенционална реклама в киберпространството, слушане на нелегална музика и

...
Причините са неконвенционална реклама в киберпространството, слушане на нелегална музика и
Коментари Харесай

Над 500 ресторанта и кафенета затворени в Иран

Причините са  " неконвенционална реклама в киберпространството, слушане на незаконна музика и разврат "

" Собствениците на заведения за хранене и кафенета, в които не се съблюдават ислямските правила, бяха цел на тази интервенция, в границите на която бяха затворени 547 заведения и бяха задържани 11 извършители ", сподели Хосейн Рахими, представен на уеб страницата на полицията, съобщи БГНЕС.  Според организация ФАРС, интервенцията е осъществена през последните 10 дни. Престъпленията включват " неконвенционална реклама в киберпространството, слушане на незаконна музика и разврат ", оповестява ФАРС. " Спазването на ислямските правила е... една от главните задачи и отговорности на полицията ", сподели шефът на полицията.

Също в събота ръководителят на управителния съд на Техеран, който се занимава с " културни закононарушения и обществена и морална корупция ", прикани жителите на Техеран да оповестяват за случаи на " аморално държание ", като изпращат текстови известия. " Хората биха желали да оповестят за тези, които нарушават нормите, само че не знаят по какъв начин... Решихме да ускорим оправянето със случаи на публични аморални дейности ", споделиха източници от съда.

Гражданите могат да оповестяват за случаи на унищожаване на " хиджаб в коли ", " смесени танцови партии " или издание на " аморално наличие в Instagram ", сподели същият източник. Според ислямския дрескод на Иран, където алкохолът е неразрешен, дамите могат да демонстрират единствено лицето, ръцете и краката си и би трябвало да носят скромни цветове.
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР